Mequinol

Ett derivat och alternativ till hydrokinon är mequinol (hydrokinonmonometyleter, 4-hydroxianisol, para-hydroxymethoxybenzene). I likhet med hydrokinon, är mequinol cytotoxisk för melanocyter.

Verkningsmekanism

Ämnet oxideras enzymatiskt av tyrosinas för att producera kinoner vilka är melanocytotoxiska. Bildandet av kinoner resulterar i förstörelse av pigmentceller och reducering av pigment i huden. Den mekanism genom vilken mequinol orsakar pigmentborttagning kan också innebära en kompetitiv hämning av tyrosinas, men den exakta reaktionsvägen är okänd.

Även om hydrokinon och mequinol är relaterade, tros mequinol vara mindre irriterande för huden än hydrokinon.

Formuleringar

Läkemedlet formuleras vanligtvis med 0,01% tretinoin, en retinoinsyra och penetrationsförstärkare. Mequinol används i Europa i koncentrationer om 2-20% och är godkänt i många länder för behandling av sol lentigines.

Studier

Flera stora kliniska studier har visat att mequinol effektivt behandlar sol lentigines hos alla patienter, inklusive färgade populationer. Rapporter visar att det är kliniskt effektivt för att inhibera melanogenes vid användning som en kombination av 2% mequinol kräm och 0,01% retinsyra. Författarna rapporterade minimal lokal hudirritation med denna kombination. Två procent mequinol ensamt gav ingen signifikant hypopigmentering.

En annan studie jämförde mequinol 2% / tretinoin 0,01% med hydrokinon 4% kräm i 61 patienter med mild till måttlig post inflammatorisk hyperpigmentering i ansiktet. Patienterna applicerade varje läkemedel på var sin sida av ansiktet i 12 veckor. Topisk mequinol / tretinoin visade sig vara lika effektiv som 4% hydroquinone eftersom 81% och 85% av patienterna upplevde kliniskt positiva resultat på den mequinol-behandlade respektive den hydrokinon-behandlade sidan av ansiktet.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.