Kräm mot Pigmentfläckar

Krämer (och serum) är det enklaste och billigaste sättet att behandla pigmentfläckar i ansiktet. Det finns oerhört många krämer på marknaden, med väldigt många olika ingredienser som reducerar pigment. På våra sidor om pigmentreducerande ämnen kan du läsa mer om dessa och vetenskapen bakom hur de fungerar.

#1 Yellow Cream – Testvinnaren

2 veckor med yellow cream och nu är det bara pyttelite kvar.
– turkos77 på familjeliv.se

Yellow Cream från Dermaceutic är en kräm mot alla sorts mörka pigmentfläckar. Den innehåller 9  ingredienser som motverkar och tar bort pigmentfläckar, dessa utgör 22,5% av innehållet. Att den är så starkt koncentrerad bidrar till att vi anser att det är den bästa krämen på marknaden. Även om förpackningen är liten så gör det inte något eftersom endast en liten mängd appliceras, bara på fläckarna som ska behandlas.

Förutom ingredienserna som verkar direkt mot pigment så innehåller denna kräm även de exfolierande syrorna glykolsyra och salicylsyra. Syrorna avlägsnar de yttre hudcellerna och snabbar på cellförnyelsen, så att nya hudceller utan överflödigt pigment snabbare ska framträda. På så vis fungerar denna kräm som en 2-in-1 behandling, och speciella peelingprodukter blir inte lika viktigt i behandlingen. Däremot är solskydd fortfarande viktigt. På grund syrorna i krämen kan dock huden bli en aning irriterad och rodna. Det är oftast som värst i början men går över efter ett tag.

Dermaceutic är ett okänt märke för många. Det beror på att det inte säljs i vanliga butiker. Det är ett proffsmärke som endast säljs i speciella internetbutiker, på hudvårdssalonger och kliniker. Det används och rekommenderas av många hudterapeuter. De flesta som använder det blir mycket nöjda. Det är också ett mycket prisvärt märke jämfört med liknande proffsprodukter.

melasma-dermaceutic

Melasma före och efter behandling med Dermaceutic Spot Peel och 2 månaders användning av Yellow Cream

Dermaceutic Yellow Cream: Fakta

Färg: Gul
Doft: Den är parfymfri och innehåller inga doftämnen så den doftar inte så mycket. Men vi tycker att den har en svag söt doft, lite som kolagodis.
Aktiva Ingredienser: Bearberry extractKojic Acid, Phytic AcidSoy glycin, Soy lecithinLiquorice extractMullberry Extract, Glykolsyra och Salicylsyra
Rekommenderat pris: 625kr
Rekommenderad butik: Dermastore (pris 550kr)

Hur fungerar krämerna?…

Gemensamt för hur krämerna fungerar är att de hindrar uppkomsten av nytt melanin (hudens färgämne), inte att de tar bort det pigment som redan finns. Man säger att epidermis, det yttersta hudlagret som innehåller melanin, förnyar sig var 28-35e dag. Det är därför som det första resultatet ofta syns efter ca 1 månad, alla hudceller måste förnyas, minst en gång. Krämen förhindrar alltså att de nya hudcellerna innehåller pigment.

…och hur snabbt kan man förvänta sig resultat?

Med en bra kräm mot pigmentfläckar, t.ex. Yellow Cream, kan man ofta se resultat i ansiktet efter 4 veckor. För en del kan det gå fortare, och för andra kan det ta längre tid. Efter 3 månader ser man ofta ett betydande resultat, men förbättringen pågår ofta i upp till 1 år med fortsatt behandling.

Kan man använda krämerna på kroppen?

Även om de flesta krämer är till för att ta bort pigmentfläckar i ansiktet så fungerar de självklart även på kroppen. Tänk dock på att huden på övriga kroppen ofta är tjockare och inte heller förnyas lika snabbt som den i ansiktet. Huden i ansiktet förnyas snabbare hos de flesta eftersom den exponeras för väder och vind, samt rengörs oftare, det sliter alltså på huden och fungerar ungefär som en mekanisk exfoliering. Du har kanske tänkt på att solbrännan ofta försvinner snabbare i ansiktet än på kroppen efter en solsemester? På grund av detta kan du förvänta dig att det kommer ta längre tid att se förbättring när du behandlar pigmentfläckar på kroppen.

Steg 1. Exfoliering & Peeling

Du läser nu Steg 2. Kräm mot Pigmentfläckar

Steg 3. Skydda dig mot Solen

Læs om cremer mod pigmentpletter på dansk